Sommerkunstskole juli / august 2021

Unge mellem 15 og 25 inviteres til tre billedkunstworkshops der tager udgangspunkt i haven: den historiske, den digitale og dens vækster.

Man kan tilmelde sig én eller flere workshops i sommerens løb.

Kurserne er for dig der kan lide at arbejde kunstnerisk og måske drømmer om at tage en uddannelse indenfor kunst og design – og for dig der bare elsker at tegne, modellere og transformere dine ideer til billeder og former.

Tilmelding: kunstart@44moen.dk

Deltagelse er gratis
Max. 12 deltagere pr. hold

1. Præstø

Den digitale have
I denne workshop arbejdes der med digital collage, 3D scenografi og animation ved hjælp af computerprogrammet Blender. Det endelige output bliver en række korte video værker, klar til upload. Vi kommer til at ridse overfladen af hvad Blender, et 3D skabelses program, kan og udforske hvad kontrol betyder for os, når vi skaber. Mennesker søger kontrol. Kontrol over deres følelser, over deres vaner, deres penge, kalender, stavemåde og ikke mindst deres haver! Alle haver indebærer et element af kontrol. Både store og små, vilde eller ordentlige. Uden kontrol ville haven langsomt transformere sig til vild natur og ophøre med at være have.

Underviser: Billedkunstner Ruben Ostan Vejrup www.rubenostanvejrup.com

Sted: Bio Bernhard, Adelgade 41, Præstø

Tid: 5., 6., 7. og 8. juli. kl. 10 – 14 (Uge 27)

Genre: Digital kunst

Materiale: Kursister skal medbringe egen laptop (husk strøm), computermus og digitalt kamera (smartphone kan sagtens bruges)

2. Vordingborg

Naturtegn
Denne workshop har fokus på formers indbyrdes forhold, som vi kan opleve dem i naturen, lytte til dem i litteraturen og se dem gennem farver. Vi går på opdagelse i den omkringlevende natur og lytter til uddrag af skønlitteratur som inspiration til vores arbejde. Vi skal blandt andet undersøge hvad skala og kontraster betyder ved at observere de små detaljer og arbejde dem op i størrelse til uigenkendelighed, lade skygger dominere i grafiske former og reducere kontraster i overbelyste motiver. Endelig zoomer vi helt ind på kontrasterne i samspillet mellem former og farver med ebru-teknik (marmorering). Resultatet af vores arbejde bliver et hæfte – en samling af vores individuelle undersøgelser. I løbet af workshoppen bruger vi grundlæggende teknikker som tegning og observation, grafik og tryk, samt form- og farveforståelse.


Underviser: Billedkunstner & grafisk designer Kristina Ask

Sted: Billedkunstlokalet, Fuglebakken 11, Vordingborg

Tid: 26., 27., 28. og 29. juli. kl. 10 – 14 (Uge 30)

Genre: Billedkunst

Materiale: Papir, blyant, kul, div. farver (akvarel, olie, farveblyant), m.v.

3. Møn


Marthas hemmelige have  Denne workshop tager udgangspunkt i fortællingen om Martha de la Calmette (1788-1877), der boede på Liselund Haves lille lystslot i 57 år. Martha anlagde en lille botanisk have, – men under det store klinteskred i 1905 forsvandt den ud i havet. Som mytisk figur – vandrer vi ud for at møde hende og gendigte hendes have – gennem flintestens amorfe former i samspil med det moderne materiale cernit.  I skal vandre i landskabet, se og digte jer ind i geologisk tid –  samle flintesten dannet i Kridttiden, i en periode på 79 millioner år – fra 145 millioner år til 66 millioner år siden.

Underviser: Billedkunstner Georg Jagunov. Se hvordan han arbejder på www.jagunov.com

Sted:  Både Liselund Slotspark – og Kunsthal 44Møen, Fanefjordgade 44, 4792 Askeby

Tid: 2., 3., 4. og 5. august kl. 10 – 14 (Uge 31)
Den 2. og 3. i Liselund Slotspark og den 4. og 5. på Kunsthal 44Møen
(Liselund: Bus 678, afgang Stege: 9.01 ank. 9.32 Link til køreplan
Kunsthal 44Møen: Bus 664)

Genre: Skulptur og modellering

Materiale: Flintesten og cernit til modellering

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s